Verzorg uw vloer

Heeft u zwarte looppaden, is uw vloer verbleekt of grijs? Of zitten er deuken, krassen of vlekken op uw vloer? Dan is uw vloer aan een onderhoudsbeurt toe. Door de vloer te schuren, kunt u hem zo goed als nieuw maken. Na het schuren kan de vloer verder behandeld worden met een lak , olie of wax. Wij hebben op al onze machines een stofafzuigsysteem, zodat wij zoveel mogelijk stofvrij kunnen werken. Dit is voor u en voor ons heel belangrijk.

Laklaag

Een laklaag ligt echt op het hout, waardoor er een water- en vuil afstotende laag ontstaat. Een voordeel van behandelen met lak is, dat u hier relatief weinig onderhoud aan heeft 1x per jaar polishen en verder gewoon dweilen met een specifiek reinigingsproduct.
Lakken zijn in zijdeglans tot extra matte varianten verkrijgbaar.
Vloeren worden vaak 3 keer gelakt, een 4e laag is een optie.

Ook kurk moet van tijd tot tijd worden gelakt.
De meeste kurkvloeren zijn gekleurd en die kleur moet intact blijven.
Daarom is het ook zo belangrijk dat er bijtijds gelakt wordt.
De vloer kan plaatselijk worden bijgekleurd en opnieuw worden voorzien van een laklaag.

Olieën

Een geoliede vloer heeft een natuurlijke, matte uitstraling.
Een geoliede vloer is, in tegenstelling tot een gelakte, gemakkelijker plaatselijk bij te werken maar vergt wel iets meer onderhoud.
De vloer moet gereinigd worden met een speciale zeep, en periodiek opnieuw in de olie worden gezet. Dit is in ieder huis verschillend, dit hangt af van de intensiteit van het gebruik.

Waxen

Een wax vloer heeft een klassieke uitstraling.
Het was vroeger een van de meest voorkomende afwerkingen van parket. Heel veel vloeren zijn daarom nog steeds voorzien van een waxlaag. Het voordeel van wax, is dat het heel gemakkelijk plaatselijk bij te werken is, en je kunt het van mat tot hoogglans oppoetsen. Een nadeel is dat oude waxsystemen vaak witte vlekken geven als zij in aanraking komen met vocht. Er zijn tegenwoordig nieuwe producten die dat probleem niet meer hebben.

Kleuren van uw oude vloer

Bent u op uw oude vloer uitgekeken maar vindt u een nieuwe vloer te duur?  Het is ook mogelijk om uw huidige vloer te schuren en een andere kleur geven. Doormiddel van een andere kleur kan uw vloer een hele andere uitstraling krijgen. Misschien die mooie white-washlook, een vergrijsde kleur of misschien een hele donkere?
Het eindresultaat hangt wel van de houtsoort af. De ene houtsoort is hier geschikter voor dan de andere. Wij werken veel met de volgende merken: Monocoat, Woca en Osmo. Ieder van deze producten heeft weer een andere producteigenschap. Dit kunnen wij u allemaal uitleggen bij een vrijblijvende voorcontrole. Dan kunnen wij samen met u kijken wat uw wensen, en de mogelijkheden voor het behandelen van uw vloer zijn.

Een indruk opdoen van de verschillende kleuren kan hier!

Egalisatie & Coaten

Heeft u een showroom, hok of garage met een betonvloer, waar u toch een mooie, nette vloer in wilt hebben?
Wij kunnen de betonvloer zo nodig egaliseren en dan coaten, zodat er een water- en vuilafstotende bovenlaag ontstaat.
Wij gebruiken hiervoor vaak een tweecomponenten verf, deze is in diverse RAL-kleuren te verkrijgen.