Het beste interieur voor elke omgeving

Zodra u een vloer heeft aangeschaft kunt u deze op verschillende manieren laten leggen.
Denk hierbij aan een ‘zwevende’ vloer, wat inhoudt dat de vloer op een ondervloer gelegd wordt. Een ondervloer kan bijvoorbeeld zijn; een aluminium foam vloer of een vezelplaat.
Mocht u minder contactgeluid wensen dan biedt een speciale geluidsabsorberend vloer uitkomst, deze  zorgt voor beduidend minder contactgeluid, Woont u in een appartement of flat en is in het huisreglement opgenomen dat u een decibel reducerende ondervloer verplicht bent, zodat de onderburen u minder horen, ook dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Stofvrij werken

Gelukkig hebben op al onze machines een stof afzuigsysteem, zodat wij zoveel mogelijk stofvrij kunnen werken.

In heel Nederland

Mekkes vloeren heeft zeer ervaren mensen die vloeren door heel Nederland kunnen leggen.

Zelf een vloer gekocht

Heeft u zelf een vloer gekocht bij een speciaalzaak, maar u zoekt iemand die de vloer snel, netjes en vakkundig kan leggen.

Mekkes vloeren legt deze vloer graag voor u.

PVC

PVC is een soort vinyl. PVC is echter sterker en zwaarder dan gewoon vinyl. De vloeren van PVC zijn sterk, eenvoudig in het onderhoud en hebben een lange levensduur. Een PVC vloer heeft ongekend veel mogelijkheden. De prijs van een PVC vloer is gunstig, vooral wanneer men deze afzet tegen het eenvoudige onderhoud en de lange levensduur. PVC vloeren zijn geschikt voor in winkels, showrooms, huiskamers, toiletruimtes, badkamers, bijkeukens en slaapkamers. Mekkes vloeren heeft zeer ervaren mensen die PVC vloeren door heel Nederland kunnen leggen.

Laminaat

Laminaat is een populaire vloer. Dit komt omdat een laminaat vloer relatief goedkoop is. Met de technieken van tegenwoordig zien deze laminaatvloeren er heel natuurlijk uit. Veel van de laminaatvloeren hebben een click-systeem, zodat deze snel te leggen is. Wij leggen uw laminaat zwevend op een ondervloer, maar desgewenst kan de laminaat vloer ook verlijmd worden. Verlijmen van de laminaatvloer heeft het gunstige effect dat de warmte van de vloerverwarming optimaal wordt afgegeven. Bij verlijmen voorkomt u ook dat de vloer gaat ‘werken’ zodat plinten minder snel loslaten.

Mozaïek

Mozaïek is een vloersoort die in twee varianten verkrijgbaar is. In blokpatroon en in hoogkant. Blokpatroon wil zeggen dat de latjes steeds per vijf in de lengte en dan vijf in de breedte liggen.
De dikte van de vloer bedraagt 8mm. Hoogkant houdt in; dat alle latjes op de zijkant staan. Dan is de dikte ongeveer 22mm. Deze vloeren zijn uitermate geschikt voor intensief gebruik. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld; dansvloeren, kantoor-ruimtes en fabriekshallen. Als uw mozaïek vloer in hoogkant is gelegd kan deze vele malen worden geschuurd, hierdoor heeft deze een lange levensduur. Een mozaik vloer kan rechtstreeks op de ondervloer gelijmd worden. Hierbij maakt niet uit of dit rechtstreeks is op beton, hout of anhydriet.

Lamelparket

Lamelparket heeft als voordeel dat de toplaag uit echt hardhout bestaat, zodat deze het uiterlijk heeft van een massieve vloer. Lamelparket kan worden geschuurd en behandeld worden.
Wij leggen lamelparket op verzoek zwevend of vol verlijmd. Bij verlijmen creëert u een stille vloer, omdat de vloer zo minder klinkt, als er bijvoorbeeld met hakken overheen wordt gelopen.
Bij aanwezigheid van vloerverwarming zal de afgifte van warmte hoger zijn. Bij verlijming zal lamelparket ook minder gaan werken, waardoor de plinten minder snel los gaan zitten.
Tevens is het mogelijk om de vloer strak te leggen, bijvoorbeeld om kozijnen heen of bij de afscheiding met eventueel tegels.

Planken vloer

Een planken vloer is robuust en men kan er een rustiek uiterlijk mee creëren. Een echte planken vloer heeft vaak een noest, naad, scheur of kiertje. Bij een planken vloer dient u er wel rekening mee te houden dat deze kan werken, maar dat is juist de charme van deze vloersoort. Een planken vloer is te behandelen met olie, wax of lak. Ook kan men deze van een kleur voorzien. Voordeel van een planken vloer is dat deze vaker te schuren is dan bijvoorbeeld lamelparket. Hierdoor is een planken vloer duurzamer ten opzichte van bijvoorbeeld lamelparket. Een planken vloer kan zwevend gelegd worden, maar verlijmen behoort ook tot de mogelijkheden. Bij sommige houtsoorten is het mogelijk om deze ook op een vloerverwarming te verlijmen.

Tapis

De tapisvloer is een bijzondere vloer. Deze bestaat uit een ondervloer van spaanplaat of mozaïek, die geplakt wordt op beton. Nadat de vloer is gelegd wordt hij vlak geschuurd.
Daarop verlijmd en vernageld men 6 tot 9 mm dikke stroken hout die in een bepaald patroon kunnen worden gelegd. Na het leggen wordt de vloer nogmaals geschuurd en de nagelgaatjes en naadjes gestopt, daarna volgt de afwerking van de vloer. De afwerking is geheel afhankelijk van uw wensen, de tapisvloer kan bijvoorbeeld in de lak, olie of wax worden gezet.
Bij sommige houtsoorten is kleuren zelfs mogelijk. Wij leggen tapisvloeren in visgraat, blokpatroon, Hollands patroon of Hongaarse punt. Maar een gewoon strokenmotief is natuurlijk ook mogelijk.

Kurk, daar is veel mee mogelijk

Een kurkvloer kan gelegd worden op verschillende manieren.
Er zijn kurkvloeren in lamelvorm, deze worden zwevend op een ondervloer gelegd. Maar hij is ook in tegelvorm verkrijgbaar in verschillende patronen. Deze tegelvorm wordt geplakt op de betonvloer, mits deze vlak is. De voordelen van een kurkvloer zijn dat hij erg isolerend, geluiddempend en veerkrachtig is. Kurk wordt eigenlijk altijd afgelakt met een watergedragen lak.

Trap revovatie

Een trap laten renoveren gebeurt om verschillende redenen.
De snelste en meest voorkomende methode is om een trap te renoveren door de bestaande treden te bekleden met valse treden. Dit wordt ook wel het trede-over-trede principe genoemd.
Deze overzet treden hebben een minimale dikte en zijn niet te onderscheiden van massief hout wanneer je kiest voor een afwerking met houtstructuur. Voor trappen met een kwartdraai zijn er ook bredere overzettreden verkrijgbaar. Deze kunnen dan perfect op maat gezaagd worden.

Uw bedrijf

Een compleet bedrijfspand waar nieuwe vloeren gelegd moeten worden. Wij nemen dit van u over. Kunt u zich zorgeloos op andere zaken richten.

Uw kantoor

Toe aan een nieuwe vloer op uw kantoor, wij verzorgen van A tot Z uw andere vloer. 

In Huis

Uw woon- of slaapkamer voorzien van nieuwe vloeren. Mekkes vloeren neemt u deze klus graag uit handen. Ook als uw gehele woning een nieuwe vloer nodig heeft staan wij voor zorgeloos wooncomfort.

Wij bieden oplossingen voor elke ruimte